Ondernemen in onzekere tijden

24 april 2020

Het is coronatijd en dat betekent vaak dat veel dingen anders zijn. Geen of hooguit een paar zakelijke afspraken buiten de deur, maar vooral veel webcam-meetings. En als je een contactberoep hebt of je werkt in de horeca of evenementen, dan is de terugval in omzet enorm. Er komt een moment dat je jezelf afvraagt: Hoe nu verder, en dan met name financieel? 

Waar vind ik een klankbord? Zoek eens contact met mij als financieel planner. Een eerste “intake” is kosteloos en vrijblijvend.

Als ondernemer zit je in een ivoren toren. Je bent geïsoleerd van je omgeving, je moet zelf alle beslissingen nemen, alle ins and outs wegen, alle onderliggende berekeningen en prognoses maken en hopen dat je het goed doet.

In je eentje beslissingen nemen met geld en geldzaken. Zou het dan niet fijn zijn om een financieel klankbord te hebben? Iemand die meedenkt en meerekent wat het betekent als je straks weer open gaat met je zaak? Met hoeveel tafels is je zaak straks winstgevend? Hoeveel stoelen moet je kunnen plaatsen? Hoe ga je om met je personeel? Hoeveel omzet heb ik minimaal nodig?

Hoe ziet je strategische visie er voor de komende jaren uit? Moet je een nieuwe business unit of nieuwe productenlijn gaan toevoegen? Of juist beëindigen of toch maar eerder stoppen? Wat betekenen al die zakelijke afwegingen allemaal voor de dagelijkse privé-uitgaven? En wat betekent dit bijvoorbeeld voor je pensioen? Je huis? Je hypotheek? Wat is slim? Je moet tenslotte zelf ook leven.

De belangrijkste vraag voor veel ondernemers is eigenlijk “Hoeveel is genoeg?". Hoeveel heb je nodig voor de rest van je leven, zodat je kunt leven zoals je kunt keven.

De beste combinatie van je zakelijke afwegingen in combinatie met je persoonlijke financiën daar kunnen wij bij helpen. Wij kunnen het hele plaatje overzien.

Meer weten?

Vul hier onder het contactformulier in.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op

Blijf op de hoogte van onze dienstverlening.

Abonneer op onze nieuwsbrief financieel alert